Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els agents municipals d’Olèrdola estrenen un nou vehicle híbrid

Els agents municipals d’Olèrdola estrenen un nou vehicle híbrid

Els agents municipals d’Olèrdola estrenaven dijous un nou vehicle que té com a principal característica la seva eficiència energètica i sostenibilitat mediambiental.

Es tracta d’un Toyota 4×4 híbrid, model RAV4, adquirit  per un període de quatre anys a través del sistema de rènting segons les bases d’un concurs públic convocat per l’Ajuntament.

El regidor de governació, Xavier Serramià, posava l’accent en què el vehicle funciona amb motor elèctric mentre circuli a menys de 45 quilòmetres per hora. També s’incorporen millores en l’equipament, com la connectivitat amb les noves tecnologies i un sistema de geolocalització.

El vehicle és també un dels primers en circular a Catalunya que compleix amb la recent normativa de la UE sobre pintat exterior de vehicles de seguretat. Es dóna el cas  que aquesta norma estableix que per a aquest tipus de vehicles, els colors exteriors identificatius han de ser el blau i el groc, distribuïts de manera arlequinada en les franges laterals dels cotxes i amb pintura reflectant. Que siguin els mateixos colors que els de la bandera d’Olèrdola “és pura coincidència”, tal i com feia notar Serramià.

El vehicle ha estat escollit per la seva fiabilitat mecànica i sostenibilitat ambiental. S’ha optat per un 4×4 tenint en compte que bona part del patrullatge fet pels agents municipals d’Olèrdola és per camins.  El vehicle està circulant tots els dies de l’any, amb la previsió de completar 50.000 km anuals, segons confirmava  Josep Miquel Escofet, cap dels agents municipals.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: