Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Codorniu busca un soci financer i deixarà de ser una companyia de capital totalment familiar

La branca de la família Raventós que porta la gestió de l’empresa està a la recerca d’un soci financer que vulgui comprar un paquet minoritari d’accions del grup.

L’objectiu de l’operació és obtenir la liquiditat necessària per donar sortida a aquells membres de la família que són accionistes crítics.

Segons publicava el digital Economia Digital aquest dimecres,

en menys de tres mesos ja s’han establert converses amb diversos interessats. El fons d’inversió Carlyle va fer la primera oferta, però en aquests moments el fabricant de xampany Vranken Pommery seria el favorit de l’actual direcció per entrar al capital de Codorniu.

Economia Digital explica també que en un comunicat enviat al regulador borsari gal, Vranken Pommery va admetre que “com a continuació de las relacions comercials amb Codorniu”, estudia “l’oportunitat per enfortir els seus vincles”.

En una informació inicial tot apuntava a que les accions que es podrien posar a la venda estarien entre un 20 i un 30% de l’empresa.

La direcció actual és reticent a perdre el control, i Vranken Pommery podria entrar com a soci minoritari. No obstant, Economia Digital assenyala que altres fonts consultades no descarten que els accionistes venedors puguin superar finalment el 50% del capital.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: