Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cent anys del llibre ‘Ciència recreativa’ del Doctor Estalella

L’escola Estalella i Graells ha celebrat el centenari del llibre ‘Ciència recreativa’ amb una setmana d’activitats especials.

L’any 1918 el Doctor Josep Estalella i Graells, físic, químic i enginyer, va publicar per primera vegada el llibre ‘Ciència recreativa’. Un llibre il·lustrat amb 882 gravats i 991 activitats de ciència recreativa plenes d’experiments vistosos, curiositats, paradoxes, entreteniments, tastets científics, jocs de màgia o papiroflèxia.

Per commemorar el centenari, l’escola Estalella i Graells ha celebrat durant aquesta setmana un seguit d’activitats inspirades en el llibre que començaven dimarts i dimecres amb els experiments científics que oferia l’alumnat de tercer a sisè de primària als grups d’infantil i primer cicle de primària.

Aquest divendres es tancaven els actes amb un programa especial de ràdio que comptava amb la col·laboració de mestres jubilats i científics i l’espectacle ‘Què cal fer per ser un gran científic?’, amb el divulgador Dani Jiménez.

El centenari també serà recordat a través del mural que ha pintat a l’entrada de l’escola la il·lustradora Eva Sans.

La directora de l’escola, Mònica Calaf, destacava que l’alumnat estava participant molt activament en totes les propostes.

La celebració del centenari ha servit per ajuntar tota l’escola, també ex mestres, al voltant d’una obra pionera que respon a una de les idees del Doctor Estalella: “Aprendre costa, però feliç aquell que pot anar aprenent tota la vida i a més prendre-s’ho com un joc”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: