Dimarts, 26 de març de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca
L’Alt Penedès torna a participar en la tercera edició de Benvinguts a Pagès

L’Alt Penedès torna a participar en la tercera edició de Benvinguts a Pagès

A l’Alt Penedès, més d’una quinzena de cases de pagès, allotjaments i restaurants participen a la tercera edició de Benvinguts a Pagès, serà els caps de setmana del 9 i 10 de juny.

El món rural català torna a fer un cap de setmana de portes obertes gratuïtes, el 9 i 10 de juny, perquè els visitants puguin conèixer, tastar i comprar els productes en origen. Unes 900 explotacions, restaurants, allotjaments i activitats participen en aquesta tercera edició. A la comarca de l’Alt Penedès ja se n’hi han apuntat 16.
Els pagesos, ramaders i pescadors obriran les portes de casa seva i oferiran una jornada de portes obertes, totalment gratuïta, amb tastos de productes i amb la possibilitat de comprar el producte directament en origen. Els allotjaments proposen ofertes especials de cap de setmana. Els restaurants faran el menú Benvinguts a Pagès, amb producte de temporada i de proximitat. I diverses entitats i col·lectius organitzen activitats relacionades amb la descoberta del territori i els seus productes.
A l’Alt Penedès ja s’hi han apuntat 8 explotacions agràries 3 restaurants, 3 allotjaments i 2 activitats complementàries, al voltat del cap de setmana del 9 i 10 de juny.
El nucli fort del Benvinguts són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes. No cal reservar amb antelació, tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos. La majoria d’explotacions començaran una visita cada hora i, després del recorregut, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.
A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes. El mateix web reuneix tots els establiments turístics i restaurants que s’han afegit a la iniciativa.
Benvinguts a Pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on es produeix, es cria o es cultiva allò que mengem.

Enquesta

La sentència del Suprem em pot fer canviar d'opinió…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Ple municipal
Transmissió des de Vilafranca del Penedès
23:00
Penedès vespre
Informatiu diari
23:30
Casa de la Vila
Raimon Gusi

Penedès Televisió

20:00
Ple municipal
Transmissió de la sessió plenària de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
23:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
23:30
Músics d'aquí
Xell Montserrat - directora de coral

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: