Dimarts, 25 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Guía Peñín destaca la diversitat i l’adaptació a les tendències dels vins de la DO Penedès

Els tastadors de la Guía Peñín destaquen la diversitat i l’adaptació a les tendències de consum dels vins de la DO Penedès.

Dos membres de l’equip de la Guía Peñín, el Juan Luis Morales i l’Alberto Ruffoni, han estat aquest dimecres i dijous al Penedès per tastar 450 mostres de vins blancs, negres, rosats i escumosos. El tast es feia a les instal·lacions del Consell Regulador de la DO Penedès.

Els tastadors han fet una pausa en el transcurs del tast per explicar a la premsa les seves primeres impressions. Tant Morales com Ruffoni han destacat la diversitat, tant varietal com estilística, dels vins de la DO penedesenca i la seva capacitat per a adaptar-se a les tendències de consum.

Ruffoni ha destacat que cada cop hi ha més presència de vins ecològics, “naturals”, elaborats en àmfora o sense adició de sulfurosos. Una tendència general que pot venir donada en part per la demanda del consumidor però també per la necessitat d’adaptar-se a canvis globals. En relació a la diversitat, també cal tenir en compte, segons els tastadors, que la DO pot perdre coherència.

En general, i sense haver tastat encara els Clàssic Penedès, els tastadors han destacat especialment la qualitat dels vins blancs. En negres, l’anyada 2017 no sembla tan equilibrada, mentre que, a mesura que envelleixen presenten millors resultats. Els rosats mantenen la mateixa línia que l’any passat.

La Guía Peñín ha estrenat recentment el seu format en línia, que permet consultar els resultats dels tasts poques setmanes després d’haver-los fet, sense haver d’esperar a que surti l’edició impresa.

Enquesta

Per combatre el canvi climàtic...

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

12:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu, diumenge
12:30
Musical
Coral Laroc - Notes amb art
13:30
Tertúlia d'actualitat
Debat amb experts penedesencs

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: