Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’11 de novembre se celebra una nova edició de l’espectacle ‘Vins Negres Penedès’

Es farà al Claustre dels Trinitaris i una de les novetats de la 6a edició és la projecció de diversos mappings creats per 6 alumnes de l’escola L’Arsenal

L’11 de novembre el Claustre dels Trinitaris de Vilafranca del Penedès acollirà la 6a edició de L’Espectacle: Vins Negres Penedès. L’acte organitzat pel restaurant El Gat Blau, amb el suport de la DO Penedès, comptarà amb la participació de 8 cellers de la denominació d’origen i 12 referències de vins negres d’alta gamma. Una de les novetats d’aquest any és l’espectacle audiovisual realitzat per alumnes de l’escola vilafranquina L’Arsenal, basat en mappings que s’inspiren en el patrimoni vitivinícola penedesenc. Els vins es maridaran amb les propostes gastronòmiques de El Gat Blau i el final de festa anirà a càrrec de DJ Marian.

En aquesta edició de L’Espectacle: Vins Negres Penedès hi participen 8 cellers de la DO Penedès amb 12 referències: Albet i Noya, Can Feixes, Família Torres, Jean Leon, Maset, MasTinell, Oriol Rossell i Parató. L’organitzadora de l’acte i propietària del restaurant El Gat Blau, Olga Guasch, ha ressaltat l’alta qualitat dels vins que s’hi podran tastar: “L’Espectacle és una oportunitat perquè el públic final pugui descobrir en un mateix dia grans vins que s’elaboren al Penedès, amb les varietats negres com a protagonistes”. Guasch ha afegit que “l’èxit de les darreres edicions demostren que els vins negres Penedès són molt valorats. A més, aquest esdeveniment permet tastar vins d’alta gamma que poden inspirar en l’elecció que posteriorment es farà en moltes taules de Nadal”.

Per la seva banda, el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha explicat que “una de les línies de treball dels darrers anys, ha estat potenciar els vins negres elaborats al Penedès perquè tant professionals com el públic general els coneguin i coneguin el gran nivell que hi ha dins de la DO”.

Els vins s’acompanyaran com en les altres ocasions, amb platets de El Gat Blau ideats especialment per maridar-hi a la perfecció. Tots ells elaborats amb productes de proximitat i seguint la línia de la cuina tradicional catalana amb punts d’innovació. També es comptarà un any més, amb una degustació de crackànies amb fruits vermells de Casanella Xocolaters.
l
Una de les novetats de la 6a edició és la projecció de diversos mappings creats per 6 alumnes de l’escola L’Arsenal que actualment cursen els Graus Superiors de les especialitats Grafía Audiovisual, Grafia Impresa i Joieria Artística. Segons la secretària acadèmica de L’Arsenal, Sònia Cabestany, “l’espectacle visual combina elements visuals i sonors per oferir un diàleg molt especial entre la cultura vitivinícola del territori i el patrimoni paisatgístic característic del Penedès”.

L’acte també estarà amenitzat per la sessió de DJ Marian, present en altres edicions de l’esdeveniment. El preu de les entrades és de 25€ que inclou poder tastar tots els vins de l’acte i 3 degustacions gastronòmiques. També s’oferirà una degustació de les crackànies i una copa de regal. També es disposarà de tiquets de repetició gastronòmica amb un preu de 5€. Les entrades poden comprar-se de manera anticipada al restaurant El Gat Blau o al telèfon 610.24.37.47. El dia de l’esdeveniment també es posaran a la venda en el cas de no haver-se exhaurit prèviament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: