Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Una conferència amb Fina Birulés i Jaume Gramona enceta oficialment el Vilapensa

Una conferència amb Fina Birulés i Jaume Gramona enceta oficialment el Vilapensa

Vinseum acollia aquest dijous al vespre l’acte inaugural del Festival del Pensament del Penedès. Una conferència doble que va parlar de l’escepticisme per l’esdevenir del territori i les persones.

L’Auditori de Vinseum acollia aquest dijous al vespre el que era l’acte inaugural del Festival del Pensament del Penedès, el VilaPensa. Una conferència doble amb la professora de filosofia de la Universitat de Barcelona Fina Birulés; i el president de les caves Gramona Jaume Gramona. Sota el títol de l’escepticisme per l’esdevenir del territori i les persones, cada un d’ells va parlar des de la seva prespectiva. Així, Gramona va centrar-se en parlar de territori i canvi climàtic; mentre que Birulés va fer-ho sobre llibertat i món comú.
Per Birulés és important tenir present que el feminisme i la visió femenina són presents en tots els àmbits, també en el del pensament. Cal recordar que sempre hi ha hagut filòsofes i cal tenir-les presents. Apuntava que sovint la tradició filosòfica només ha transmès homes.
Birulés és investigadora del projecte “la transmissió des del pensament femení”; i en la seva conferència va aprofitar per parlar de la visió de la política de la pensadora Hannah Arendt, centrada en com es pot pensar la llibertat política. Posant l’accent en què la política té a veure amb que hi hagi visions diferents sobre el món, i que s’han de saber complementar.
Sobre el Vilapensa, Birulés comentava que és una molt bona iniciativa i en destacava la importància que hi hagi activitats així fora de Barcelona.
Fins diumenge, Vilafranca s’omplirà d’activitats diverses, des de conferències fins a obres de teatre o música per fer reflexionar i buscar sota el lema de “res no és veritat” respostes, però sense defugir també plantejar nous dubtes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: