Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una taula roda permet veure les diferents percepcions sobre la igualtat en el món del vi

El passat 9 de març l’Acadèmia Tastavins va organitzar a Vinseum una taula rodona per parlar de la igualtat en el món del vi, amb la participació de quatre dones professionals del món del vi.

Moderada per Ruth Troyano, quatre professionals van mostrar les seves visions en relació aquesta qüestió. Irene Alemany, Xon Llopart, Montse Rexach i Mireia Tetas van parlar de la seva experiència professional en aquest sector i de les dificultats que podien haver trobat per el fet de ser dones en un món tradicionalment masculí.
Mireia Tetas, tercera generació de la família que dirigeix les Bodegues Pinord a Vilafranca, comentava que la desigualtat entre homes i dones és un problema general a la nostra societat. Tot i això, explicava que ella a nivell professional es dedica principalment a l’exportació i no ha trobat dificultats especials.
Apuntava que cada cop hi ha més dones, i cada cop més influents, en el món del vi. Ja sigui dirigint bodegues i cellers, o com a sommeliers i divulgadores. Reconeixia que en els darrers anys la situació ha anat canviat i evolucionant a una major igualtat; però que per exemple en fires o en segons quines àrees la presència masculina encara és majoritària.
Totes quatre van parlar a l’Auditori del Vinseum des de la seva experiència personal en aquest món, i van deixar clar que com en la societat en general encara hi ha molt de camí a recórrer per que es pugui parlar d’igualtat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: