Dijous, 20 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

“La revenja del reggaeton” tracta el debat de la classificació del gènere musical com a sexista

El taller tenia l’objectiu d’analitzar les lletres de caire sexista de la música reggaeton però també mostrar als joves que existeixen altres cançons més aviat feministes dins d’aquest gènere musical.

El passat divendres a la tarda, el Servei de Joventut, al carrer de la Fruita num 13, acollia un dels actes emmarcats en la celebració del Dia Internacional de les Dones. Concretament es tractava d’un taller juvenil que pretenia trencar amb la creença que tota la música reggaeton és masclista. Tal com diu la Marta Cortina, una de les formadores en perspectiva de gènere, aquest tipus de música en sí no és sexista, ho és qui composa la lletra.

 

El taller tenia l’objectiu d’analitzar les lletres de caire sexista de la música reggaeton però també mostrar als joves que existeixen altres cançons més aviat feministes dins d’aquest gènere musical. La Marta Cortina i la seva companya Jana Alentorn són membres de l’entitat Bullanga Feminista que alhora forma part del Casal de Dones de Vilanova. Per Carnaval és tradició que el Casal s’encarregui dels “coros”. És d’aquí que va sorgir la idea de refer les lletres de cançons masclistes i, en certa manera, la de fer un taller relacionat amb la música.

El taller va aplegar unes 20 persones, entre elles l’Anna i l’Helena. A elles els agrada el ritme de la música reggaeton però quan es paren a analitzar algunes de les seves lletres se senten ofeses per la quantitat d’estereotips masclistes que s’hi poden trobar.

El taller va començar amb els adolescents caminant per la sala amb l’objectiu d’eliminar tensions. Una altra de les activitats que havien de dur a terme les noies i els nois participants era dir conceptes i escenificar-los amb el cos ja que d’aquesta manera solen aparèixer molts estereotips. També van haver de parlar de la imatge que es té de les dones i dels homes i a partir d’aquí tractar els grans conceptes que són el masclisme, el feminisme i el sexisme en general.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: