Dissabte, 25 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La neu ha arribat a l’Alt Penedès aquest migdia

Al voltant de les dotze del migdia, els primers flocs de neu han començat a caure sobre Vilafranca del Penedès, així com en altres punts de la comarca.

Al voltant de les dotze del migdia, els primers flocs de neu han començat a caure sobre Vilafranca del Penedès, així com en altres punts de la comarca. La nevada s’ha intensificat pocs minuts després tot i que, de moment, almenys a Vilafranca, no ha arribat a quallar. El que sí s’ha fet és tirar sal a les entrades i sortides d’equipaments que solen estar concorreguts com el CAP del centre o l’edifici de l’Ateneu Municipal.

Des del Consell Comarcal de l’Alt Penedès han organitzat el retorn a casa de tot l’alumnat de secundària escolaritzat a l’Alt Penedès que fa ús del servei de transport escolar, segons han comunicat al seu compte a Twitter a dos quarts d’una del migdia. Hores després la Generalitat ha anunciat que de cara a demà dimecres quedarà suspès amb caràcter preventiu el transport escolar durant tot el dia i moltes escoles no tindran activitat lectiva. Es recomana que no se substitueixi el transport escolar amb transport privat. D’altra banda, des del Servei Municipal d’Esports han emès un comunicat en el qual es recomana “evitar les activitats a les instal·lacions esportives municipals amb l’objectiu de minimitzar els problemes de mobilitat que es puguin produir”. Al mateix comunicat expliquen que “les instal·lacions es mantindran obertes mentre es pugui garantir la presència del personal d’atenció als usuaris, els accessos siguin viables i no existeixi cap instrucció de tancament des de Protecció Civil”. També l’escola d’arts Arsenal ha comunicat que suspenia les classes d’aquesta tarda per evitar problemes amb els desplaçaments.

Pel que fa al trànsit, a partir de les 4 d’aquesta mateixa tarda s’ha restringit la circulació de camions de més de 7,5 tones a tot Catalunya.

 

La comarca de l’Alt Penedès està des d’aquest dilluns en prealerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya, el NEUCAT, i ho estarà en principi fins demà al matí.

D’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, entre avui dimarts i dimecres es preveuen gruixos d’entre 0 i 2 cm a punts del litoral i entre 2 i 15 cm a la resta.

D’altra banda, l’hospital comarcal de l’Alt Penedès ha emès un comunicat en el que informa que està preparat per a garantir el normal funcionament dels serveis assistencials davant l’anunci de possibles nevades aquesta nit i demà al matí. Tot i així la possible repercussió en la mobilitat dels pacients i dels professionals pot repercutir en l’activitat programada de visites i proves, pel que recomanem a la ciutadania que estigui atenta a la pàgina web www.csap.cat on s’aniran publicant les incidències que es puguin donar. També es notificaran, en cas que n’hi hagi, als mitjans de comunicació.

Preveient la necessitat d’aclarir dubtes, s’han ampliat els horaris i efectius de l’atenció telefònica. Recordem els telèfons i adreces electròniques de contacte per aclarir dubtes a les persones que tinguin programada una visita

o prova a l’hospital demà dia 28 de febrer de 2018. El telèfon de la centraleta és 93 818 04 40 de 7 del matí a 9 del vespre. L’ Adreça electrònica és i el telèfon de programació de visites 93 818 03 93 de 8 del matí a 3 de la tarda. Mentre que l’adreça electrònica és programació

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: