Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’exposició “Marroc, el veí desconegut” es presenta a Sant Cugat Sesgarrigues

L’exposició “Marroc, el veí desconegut” es presenta a Sant Cugat Sesgarrigues

L’exposició, de la mà d’EqualMón, vol donar a conèixer tant la situació actual del Marroc com els projectes de cooperació d’EqualMón a la regió del Rif i amb la zona de’AlHoceima més concretament.

El dijous 22 de febrer a les 6 de la tarda, s’inaugurarà al centre Cívic de Sant Cugat Sesgarrigues l’exposició “Marroc, el veí desconegut: coneixement del Marroc i sensibilització per donar suport als canvis, de progrés social, que s’hi estan produint”. L’exposició es podrà visitar fins el 2 de març. L’exposició compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat, l’Associació Sant Adjutori i l’escola les Vinyes, així com també de les persones que assisteixen als cursos de català.
Ha estat dissenyada per l’equip d’EqualMón, en col·laboració amb AFFA del Rif i d’altres persones i entitats. La mostra pretén donar a conèixer tant la situació actual del Marroc com els projectes de cooperació d’EqualMón a la regió del Rif, al Nord-est del Marroc, i la potenciació de la xarxa d’entitats AlHoceima-Penedès.
La regió del Rif és la terra d’origen de moltes persones que es van establir al Penedès i a Catalunya a partir de finals dels anys 90 i també del 2000 per millorar la seva situació econòmica. Aquests últims anys, tant el Rif com el Marroc han estat escenari d’importants transformacions socials, polítiques i econòmiques que ofereixen, encara avui, grans contrastos en la vida quotidiana. És en l’escenari que mostra l’exposició on EqualMón col·labora amb entitats i col·lectius socials per contribuir sobretot en la millora de la situació de la dona des del món de l’educació o el de l’economia social.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: