Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Esplais i Cau de Vilafranca celebren les segones jornades D-Forma’t amb uns 130 participants

Aquest dissabte l’escola Estalella acollia la segona edició de les jornades formatives per a joves adolescents, D-Forma’t.

Unes jornades gratuïtes adreçades a joves d’entre 12 i 18 anys, en una iniciativa impulsada per els esplais GEP, MIV i els Escoltes de Vilafranca.

La valoració final dels resultats de les jornades es tractarà en una reunió entre els esplais, però al vespre del dissabte una primera valoració assenyalava que el nombre d’inscrits ha estat similar al de l’any anterior, d’uns 130 nois i noies, i que la seva majoria provenien dels mateixos esplais o de grups d’esplais de fora de Vilafranca amb els que hi ha alguna relació. En aquest sentit cal destacar que caldrà continuar treballant per millorar un dels objectius, que era el d’arribar a joves de la vila que no estiguin vinculats als esplais. D’altra banda en el cantó dels aspectes positius cal posar-hi la bona acollida dels tallers i les xerrades proposats.

El D-Forma’t vol ser un punt de trobada, participació i de cohesió, però també d’aprenentatge, conscienciació i sensibilització a través de xerrades, i tallers. Aquest any una de les novetats era la biblioteca efímera.

Entre d’altres activitats el pallasso Anskari va presentar el seu projecte del taller de somnis i el kit pedagògic Pim-Pam.

El taller de somnis consisteix en fer arribar dibuixos amb somnis per a nens que es troben en indrets afectats per conflictes. D’altra banda el kit Pim-Pam conté una piruleta, un globus i un nas de pallasso, i serveix per fer feliç a molts infants arreu del món.

Les activitats d’aquest dissabte a les jornades anaven acompanyades també d’un dinar gratuït que preparaven els monitors dels mateixos esplais. De cara a l’any vinent es plantegen començar a treballar amb més temps per poder fer front a les despeses.

Enguany les activitats s’organitzaven per a dos grups d’edat, dels 12 al 15 anys, i dels 16 als 18. Hi havia tallers per aprendre tècniques per escenificar històries o un altre sobre  “Més enllà del binarisme, visibilitzant altres identitats, o una altre d’Art Mural, per exemple.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: