Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les entitats de lleure de Vilafranca es mostren molt satisfetes del resultat de les D-Forma’t

Aquest dissabte durant tot el dia l’escola Estalella i Graells ha acollit la primera edició de les jornades formatives per a joves.

Unes jornades organitzades conjuntament per les tres entitats de lleure de Vilafranca, el MIV, l’Agrupament Escolta i el GEP amb el suport de Ajuntament.

A primera hora del matí es va donar la benvinguda a càrrec del regidor de Joventut, Miquel Medialdea. El regidor recorda que anualment els esplais signen un conveni amb l’ajuntament, en el que es comprometen a participar en alguna activitat. Enguany van optar per no ser al carnaval infantil, com en els darrers anys, i a canvi van proposar fer una jornada de formació.

Les primeres activitats es van fer al pati i de manera conjunta, a modus de presentació. Desprès, i com que hi participaven nois i noies d’edats molt diverses, des dels alumnes de sisè de primària fins als de batxillerat, es van organitzar activitats en dos blocs d’edats.

El resultat final va ser molt positiu segons representants de les tres entitats. Amb una participació d’uns 130 joves, alguns provinents de fora de Vilafranca.

L’èxit de la convocatòria fa pensar que les jornades D-Forma’t tindran continuïtat l’any vinent.

Al D-Forma’t havia tallers i xerrades. Els nois i noies de 12 a 15 anys podien escollir al matí entre una taller sobre el bulliyng o les xarxes socials i per la tarda un taller sobre el gènere o un d’art. Els joves de 16 a 18 podien escollir al matí entre una xerrada sobre el rap i l’auge del feixisme o les persones  refugiades i el voluntariat, i per la tarda una xerrada sobre sobirania alimentària, o una altra sobre els micro-masclismes a la vida quotidiana.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: