Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Octet de Schubert protagonitza el tast de cambra d’aquest dissabte a Vinseum

L’Octet de Fa Major D803 de Franz Schubert és probablement l’obra més important del repertori per a ensemble de cambra del segle XIX.

Aquest dissabte a les 7 de la tarda continua la programació musical que organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca amb el tercer Tast de Cambra de l’Orquestra de Cambra del Penedès, que tindrà lloc a l’Auditori de Vinseum. L’Octet de Schubert és el títol del concert que anirà a càrrec de: Javier González i Oria Palau (violins), Bernat Bofarull (viola), Amat Santacana (violoncel), Felipe Contreras (contrabaix), José María Martínez (clarinet), Pau Santacana (fagot) i Jorge Navarro (trompa).

L’Octet de Fa Major D803 de Franz Schubert és probablement l’obra més important del repertori per a ensemble de cambra del segle XIX.

Escrit per Schubert l’any 1824 té moltes similituds amb el Septet de Beethoven, en la qual es va inspirar parcialment, sobretot en la instrumentació. És una peça idèntica a l’obra de Beethoven, a la que Schubert tan sols hi afegeix un violí. La seva intensitat, originalitat i dramatisme inequívocament vinculats al seu autor l’han elevat a la consideració d’una de les obres cabdals de tot el repertori cambrístic de tots els temps.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: