Dimecres, 26 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Local Nou de Moja s’omple en la presentació del llibre dedicat a Josep Raventós Valldosera

Conèixer el passat històric del municipi d’Olèrdola interessa a una part important de la població. Així es va posar de manifest dijous passat al vespre durant l’acte de presentació del llibre.

I és que el Local Nou de Moja es va omplir de veïns interessats en conèixer la vida i acció política de qui fou el primer alcalde d’Olèrdola escollit per sufragi universal, en la presentació de “Josep Raventós i Valldosera. Alcalde d’Olèrdola i el context republicà al municipi”.
El quadren ha estat editat per l’Ateneu Mogenc “Fem poble”, amb el suport de l’Ajuntament d’Olèrdola, i és obra del Grup de Recerca Històrica de l’Ateneu. Els coautors del volum són Josep Sesma, Jordi Catasús, Aitor Aguirrebengoa, Sara Amell, Josep Tort i Guillem Codorniu.
En la presentació del grup, es va posar l’accent en què la feina que es proposen és la de descobrir parts de les històries d’Olèrdola tot emfatitzant que el llibre suposava restituir la memòria d’una persona que representava la defensa dels rabassaires i dels ideals de la República.
El Grup de Recerca Històrica s’ha plantejat editar un quadern de divulgació cada any o com a màxim amb periodicitat bianual. Però van indicar que això dependrà de les possibilitats econòmiques i del temps del grup per a fer-ho possible. Ara treballen en un projecte de restauració del projector de cinema que hi havia al Local Nou i en la recerca de material vinculat amb les programacions cinematogràfiques al municipi.
La néta de Josep Raventós, Margarita Castellví, se sentia orgullosa pel reconeixement que s’havia fet al seu avi i només l’entristia que coincidís amb la situació política actual.
El llibre es pot adquirir en les presentacions que es programin o adreçant-se a qualsevol membre de la Junta de l’Ateneu Mogenc o als integrants del seu Grup de Recerca Històrica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: