Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La grip dispara les visites a les Urgències de l’Hospital, que passen de 200 a 340 diàries

Amb un recent i notable increment de circulació de virus, l’activitat gripal a Catalunya ha superat ja el nivell de base. Però tot i aquesta activitat creixent, encara no ha entrat en fase epidèmica.

Això passarà d’aquí a dues setmanes.

A causa de l’arribada de la grip, les Urgències de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès s’han incrementat notablement passant de les 200 diàries a les 340 actuals.

El centre ha incrementat la dotació de metges i infermeres, però el Cap d’Urgències, el Dr. Francesc Chavalés, explica que la rotació és complica perquè majoritàriament són persones grans.

Un gran volum d’aquestes persones són majors de 80 anys i la grip els descompensa, causant insuficiències cardíaques o respiratòries. Fa un parell de setmanes, la incidència del virus va ser superior entre els infants, especialment en el grup de 0-4 anys i de 5-14 anys. Segons Salut, aquest volum d’atencions pediàtriques s’explica, en part, pels casos d’infecció respiratòria pel virus respiratori sincicial (VRS), causant de les bronquiolitis en nadons. En aquest sentit, segons dades epidemiològiques, en les dues darreres setmanes del 2017 ja es va experimentar un descens gradual de la incidència, després que entre finals de novembre i principis de desembre s’arribés al pic de casos registrats.

 

La grip produeix febre elevada, tos, mal de cap i malestar general. En la majoria de casos, les persones es recuperen en una o dues setmanes sense necessitat de rebre tractament amb fàrmacs específics. Els antibiòtics no curen la grip.

Per tal de no col·lapsar Urgències, el Dr. Chavalés recomana dirigir-se al metge de capçalera en primera instància o trucar al 061.

 

I recordem que la millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i el manteniment d’unes bones pràctiques d’higiene, com rentar-se les mans de manera regular.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: