Dimecres, 28 de Setembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP reclama un Pla Local d’Habitatge per Vilafranca

La CUP reclama un Pla d’Habitatge a Vilafranca per planificar l’estratègia local i donar resposta a les necessitats de la població.

La CUP de Vilafranca defensarà aquest dimarts al ple municipal una moció que insta l’Ajuntament a iniciar la redacció d’un Pla Local d’Habitatge 2019-2023. Segons la CUP, per garantir el dret a l’habitatge a la població vilafranquina cal primer desenvolupar un estudi que concreti les necessitats reals de creixement de la vila i fer una planificació a curt, mig i llarg termini.

El regidor Marcel Martínez recorda que el Pla Local d’Habitatge s’havia d’haver desenvolupat fa anys. També apunta que la bombolla immobiliària, la crisi econòmica i la precarietat laboral, unides a la manca de polítiques públiques, contribueixen a crear un escenari molt complicat per trobar un lloguer assequible a Vilafranca. Segons la CUP, la mitjana se situa al voltant dels 510 euros mensuals.

Per la CUP, el govern de Vilafranca va “a la deriva” en matèria de polítiques d’habitatge i cal buscar solucions immediatament al miler d’habitatges buits que, segons el grup municipal, hi ha a la vila, les moltes llars que pateixen problemes de pagament, la dificultat d’emancipació juvenil o el baix percentatge d’oferta de lloguer. Problemes que afecten directament les persones més vulnerables.

El grup municipal es posa a disposició del govern per treballar en aquest sentit.

La CUP també demana que el procés de redacció del pla sigui participatiu d’acord amb els agents socials i polítics de la vila, i que es facin públiques les dades relatives al nombre d’habitatges buits, nombre de propietats en mans de grans tenidors, com els bancs, nombre de pisos buits de llarga durada i d’altres dades que fa diversos plens que demanen i no n’han rebut resposta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: