Diumenge, 17 de Novembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Regull diu que el canvi en els estatuts del Ricard Fortuny no els farà perdre el control

Regull diu que el canvi en els estatuts del Ricard Fortuny no els farà perdre el control

El ple va aprovar la modificació dels estatuts, i l’alcalde ha remarcat que aquesta decisió no farà perdre el control d’aquest ens des de Vilafranca.

En el ple de dimarts passat, l’Ajuntament aprovava la modificació dels estatuts del Consorci Sociosanitari de Vilafranca, que gestiona el Ricard Fortuny, per tal d’adscriure’l al Consorci de Salut i Atenció Social de Catalunya. En el decurs de l’espai diàlegs amb l’alcalde, Pere Regull ha explicat que aquesta modificació s’ha fet seguit el que marca la legislació estatal que marca que hi ha d’haver una administració com a responsable dels consorcis. Si l’Ajuntament assumia aquesta responsabilitat, havia de fer-ho també dels treballadors i comptabilitat per exemple del Ricard Fortuny, amb la càrrega que això podia representar. Per tant el que s’ha fet és inscriure’l en aquest altra consorci, que està gestionat per diferents administracions municipals.
Això sí, Regull ha volgut deixar molt clar què, quan l’Ajuntament ho consideri necessari, pot recuperar la majoria al consell d’Administració i per tant el control del Consorci del Ricard Fortuny.
Un altre cas similar en el que s’està treballant és el del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès, que gestiona l’Hospital Comarcal de Vilafranca. Aquí l’opció amb que es treballa és sumar amb el Consorci del Garraf, unificant serveis. Regull ha remarcat però, que es tractaria de no perdre serveis que es presten a la vila, com seria el d’obstetrícia o el sociosanitari que hauria de mantenir el Ricard Fortuny com a centre de referència.
A més, l’alcalde apuntava que la voluntat és poder oferir serveis nous, com per exemple el de diàlisi, que ara els pacients de l’Alt Penedès reben al Garraf.
En aquest cas, Regull comentava que s’està vetllant per tal que la situació econòmica correcte que té el centre de l’Alt Penedès, no es vegi afectada per una situació una mica més complicada que hi ha al Garraf.

Programació

Ràdio Vilafranca

03:00
Posem-nos sèries
Sèries de TV de la mà de Cris&Clim
04:00
La cara B
Música electrònica amb Albert Millan i Joan Pancorbo
05:00
Cinc a la setmana
Efemèrides, amb Francesc Murgades

Penedès Televisió

03:00
Actualitat - Els Monjos
Fira de la Transhumància de Santa Margarida i els Monjos
03:15
Saníssim
La cosmètica
03:30
Cuines del món
Pau Luque Ferrer. Calzone napolitana de verdures amb formatges

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: