Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La setena edició del Most s’inaugura sense celebracions a causa de la situació política

L’organització del Most va decidir eliminar els actes protocol·laris previstos a la inauguració a causa de la situació política i social.

La programació del Most Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava arrencava aquest dijous al vespre a l’Auditori Municipal amb l’estrena de la pel·lícula ‘Happy End’, del prestigiós realitzador austríac Michael Haneke. Era el primer film dels cinc que conformen la secció Gran Reserva, integrada per grans estrenes cinematogràfiques del moment. L’organització del Most, però, va decidir eliminar els actes protocol·laris previstos a la inauguració a causa de la situació política i social i els representants municipals no van assistir-hi. D’aquesta manera, el lliurament del premi Most 2017 al periodista cinematogràfic Jaume Figueras va quedar posposat al dia 12 de novembre, en el marc de la cloenda del festival.

En qualsevol cas, la setena edició del Most Festival arriba amb un programa molt intens de propostes audiovisuals i cinematogràfiques, tasts i maridatges, cinema als cellers i activitats paral·leles. A més de dues novetats importants: la internacionalització del festival amb Uruguai com a país convidat i l’estrena d’un nou espai de projecció, l’Auditori Municipal de Vilafranca.

Amb sis edicions de bagatge, els organitzadors del Most aposten per seguir fent créixer el festival.

El Most continua amb les sessions dedicades a la secció Collita, on competeixen una quarantena de treballs audiovisuals amb la vinya, el vi i el cava com a protagonistes. També és competitiva la secció Brot, hereva de l’antiga Mostra de Curtmetratges de Vilafranca que va ser la llavor del Most i a on es poden veure els millors curtmetratges de tot l’estat, una vintena de treballs que es podran veure de dimecres a divendres a Cal Bolet. Aquestes seccions, junt amb la Gran Reserva, són el pal de paller d’un festival que torna a presentar uns continguts adreçats a tothom i amb qüestions universals de rerefons.

El Most s’allargarà fins al 12 de novembre, quan tindrà lloc la gala de cloenda i es farà el lliurament dels premis de les seccions competitives. A més, en el transcurs de l’acte es lliuraran els premis Most a Jaume Figueras i a l’actor Francesc Orella.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: