Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’obertura del nou VINSEUM serà un dels pals de paller de l’experiència turística al Penedès

Des de l’any 2018 s’estan duent a terme les obres perquè el nou VINSEUM sigui una realitat.

L’any 2024 serà l’any de la inauguració del nou VINSEUM. Mentre que a la primavera es podrà estrenar la primera planta i el soterrani, de cara a l’octubre es preveu que es faci la inauguració de tot l’equipament, que serà un clar pol d’atracció turística per la comarca.

Des de l’any 2018 s’estan duent a terme les obres perquè el nou VINSEUM sigui una realitat. Amb l’enderrocament de l’edifici de Cal Pa i Figues i la posterior construcció del nou edifici aquest octubre podrem conèixer la seva totalitat. El museu de les Cultures del vi de Catalunya pretén ser un equipament cultural que ha de donar respostes a les necessitats d’una societat com la penedesenca i catalana.

Tanmateix, aquest 2024 serà un any de molta feina pel que fa a la planificació i a les sinergies amb la resta d’entitats. L’objectiu és treballar conjuntament perquè Vilafranca sigui una atracció turística que es complementi amb tota l’oferta de la comarca.

Des del VINSEUM destaquen que tot i que el museu serà un dels principals pols d’atracció pel turisme a Vilafranca, no ha de ser l’únic.

Com a centre de la proposta enogastronòmica a l’Alt Penedès, amb l’obertura del nou VINSEUM s’estan teixint vincles amb entitats així com cellers.

Al llarg del 2023, any d’impàs, s’han fet visites guiades per conèixer l’estat de les obres així com els diferents espais amb els quals comptarà el nou museu. També al llarg del 2023 la Taverna i la botiga del museu han estat els únics espais oberts, que han seguit funcionant molt bé.

Amb el nou VINSEUM també s’hi descobriran nous espais com per exemple una sala per a fer tastos amb unes vistes privilegiades.

A més de la indiscutible potencialitat turística, a nivell cultural el VINSEUM també tindrà un paper molt important.

En sincronia, el VINSEUM vol que Vilafranca recuperi la posició internacional en el món del vi.

Tanmateix, des del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya s’està en constant connexió amb Penedès Turisme per crear aquest enllaç.

Amb tot, el projecte preveu la reforma i ampliació del museu amb l’objectiu de convertir-lo en una eina de conservació, restauració i promoció del patrimoni cultural i artístic, referent nacional sobre la cultura del vi.

Tot sota la voluntat de reivindicar el vi com un element identitari en la història i el present de Catalunya. A més, al llarg dels anys ha promogut continuarà promovent el coneixement del sector vitivinícola i el patrimoni cultural que representa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: