Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Toni Massanés destaca que per no perdre el Gall del Penedès el que cal fer és menjar-lo

El reputat gastrònom i director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ha estat l’encarregat enguany de pronunciar el tradicional pregó de la Fira del Gall.

Amb un to didàctic, divertit i a través de l’antropologia, Massanés va tornar a les arrels de l’ésser humà per reivindicar la cultura alimentària.
Va afirmar que el Gall del Penedès és un exemple de conservació de la biodiversitat i és un bé gastronòmic. També va insistir en la necessitat que tenim, com a societat, de canviar els nostres hàbits per reduir l’escalfament global, menjar menys carn i menjar-ne de bona. En aquest sentit, Massanés també ha assegurava que, no ho fem prou bé si destinem més diners a generar nous productes alimentaris en lloc de focalitzar-nos a no perdre les espècies autòctones.

El pregoner, que s’ha dedicat sobretot a la recerca i a la divulgació, des de la Fundació Alícia desenvolupa projectes per donar suport als productors i productores alimentàries i als territoris rurals, innova amb la indústria i investiga el patrimoni alimentari de la mà d’historiadors i arqueòlegs.

L’acte el va presentar la regidora de Turisme, Gemma Romeu i l’alcalde, FranCisco Romero, el va cloure amb la tradicional entrega d’una greixonera amb el Gall del Penedès amb IGP a punt de cuinar al pregoner i agraint a l’organització, restauradors i cellers de la DO Penedès per fer possible, un any més, la celebració d’aquesta fira històrica.

Les activitats prèvies a la fira ja van començar dimarts, també al Vinseum amb la Mosteca dedicada a la gastronomia d’alta qualitat. En concret amb la projecció del documental ‘Campo a través, Mugaritz, intuyendo un camino’. El director del Vinseum, Xavier Fornos, es mostra satisfet d’haver pogut participar també dels actes de la fira plantejant el tema de la sostenibilitat alimentària.

El documental del director de la Fura dels Baus, Pep Gatell, mostra el treball d’un dels restaurants més reconeguts de l’Estat amb la cuina basca com a protagonista.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: