Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament d’Olèrdola aprova un pressupost de 4’6 milions d’€

L’Ajuntament d’Olèrdola aprova un pressupost de 4’6 milions d’€

Amb els vots favorables d’ApO i l’oposició de PDeCAT i ERC, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprovava dimarts el pressupost del 2018. Són 4.608.000 €, xifra gairebé idèntica a la inicial del 2017.

El regidor d’Hisenda, Xavier Serramià, posava l’accent en què no s’augmentaven les taxes ni els impostos i valorava que es tracta d’un pressupost, realista, a la mida del que necessita Olèrdola.
En l’apartat d’inversions reals, es destinen 250.000 € per fer el canvi a leds de les lluminàries del municipi. El circuït de running a la Muntanyeta rebrà 80.000 €, mentre que en inversions en via pública es planifiquen 60.000 € i 22.000 € per a la millora de places. Una de les novetats més destacades és la incorporació d’una partida de 80.000 € que serà decidida pels veïns, per primera vegada a Olèrdola.
ERC qualificava de continuista la proposta i valorava com a poc elegant que s’hagués exposat a l’oposició la proposta un cop ja havia estat presentada a la ciutadania en la sessió d’audiència pública i en la primera de les xerrades fetes als nuclis dedicades al pressupost. Des d’aquesta formació es reclamen ajuts a famílies amb necessitats per poder pagar l’IBI, així com ajuts pel transport a estudiants d’ensenyaments no obligatoris i per llibres de text.
El portaveu del grup del PDeCAT, Josep Sánchez, va explicar que votaven en contra perquè no havien pogut participar en la proposta. Sánchez assenyalava que participarien com a veïns donat que no ho havien pogut fer com a partit.
El ple d’aquest dimarts aprovava per unanimitat modificacions en taxes. En la de retirada de vehicles s’introduïen els supòsits en cas de ser requerida la grua i no procedir a la retirada del vehicles, tenint en compte que es preveu que durant el 2018 es preveu un concurs per adjudicar aquest servei. La taxa de recollida d’escombreries no s’apuja i s’amplia fins al 90% la bonificació per a majors de 65 anys que tinguin ingressos inferiors o equivalents al salari mínim. Els grups de l’oposició es mostraven d’acord en els canvis introduïts i especialment destacaven que el servei de teleassistència passi a ser gratuït per l’usuari, després d’anys demanant-ho.
També amb el vot unànime del ple, s’aprovava una moció presentada d’urgència per ERC que exigeix l’excarceració immediata de tots els presos polítics. La moció expressa el suport al Govern legítim de la Generalitat, a la Mesa i al Parlament de Catalunya i exigeix l’aixecament immediat de l’aplicació de l’article 155.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: