Dilluns, 25 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Comença a Moja el canvi a leds de tot l’enllumenat públic d’Olèrdola

Comença a Moja el canvi a leds de tot l’enllumenat públic d’Olèrdola

La setmana passada començaven els treballs de substitució de totes les llumeneres instal·lades en l’enllumenat públic municipal del poble de Moja.

Durant quatre setmanes, es preveu completar la substitució de les 525 llumeneres que hi ha al poble, amb el propòsit de canviar-les per noves que incorporen la tecnologia led.
L’actuació a Moja es realitza aprofitant una subvenció de 130.000 euros provinent de la Diputació. Amb el canvi, es calcula que es podrà assolir un estalvi del consum elèctric superior al 50%. Ara la factura de la llum que paga l’Ajuntament pel consum de l’enllumenat públic és de prop de 130.000 euros anuals. Quan la substitució es completi a tot el municipi s’estima que la despesa passarà a ser de 50.0000 euros.
A Olèrdola, la xarxa d’enllumenat públic municipal la formen 1.900 punts de llum. Després de realitzar-se el canvi a leds de les llumeners de Moja, a la resta del municipi el canvi estarà vinculat al nou contracte de manteniment de l’enllumenat que es tramitarà l’any 2018 i que inclourà aquesta inversió de posar les llumeneres leds. Per a procedir a aquesta substitució el pressupost aprovat de l’Ajuntament d’Olèrdola per a l’any que ve inclou una partida de 250.000 per a inversions en enllumenat.
El canvi a llumeneres led es farà al tot el municipi , a excepció de Can Trabal. En aquesta urbanització la instal·lació no està recepcionada per l’Ajuntament d’Olèrdola. Però després de detectar importants deficiències, es passaran a fer canvis de cablejat i de llumeneres per resoldre els riscos de seguretat detectats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: