Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Biblioteca Torras i Bages s’incorpora al projecte Aula de Cinema

Un centenar de nois i noies de l’Institut Eugeni d’Ors i el col·legi Sant Ramon van participar divendres en la primera activitat del projecte Aula de cinema que acull Vilafranca.

Era una xerrada del professor de l’ESCAC Daniel Agudo que tenia lloc a l’Auditori del Vinseum.

Aula de cinema és un projecte de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya i la Xarxa de Biblioteques que busca acostar el món del cinema a través de diverses activitats. En el cas de les xerrades, els professors de l’ESCAC, expliquen com funcionen els diversos departaments que treballen en la creació d’una pel·lícula.

El dinamitzador del projecte Aula de cinema, Jaume Felipe, explica que s’ha anat estenent en aquest any i mig de funcionament i ja ha arribat a 14 municipis i una trentena de biblioteques.

Per part de la Biblioteca Torras i Bages, la seva directora Núria del Campo, es mostrava satisfeta de formar part del projecte i recordava que la capital de l’Alt Penedès compta amb un festival de cinema de referència, el Most.

El projecte Aula de Cinema vol difondre la cultura cinematogràfica entre els ciutadans, promoure el rol de les biblioteques públiques com a equipament cultural de proximitat que treballa per a l’accés universal a la cultura i donar visibilitat a les activitats de la Fundació ESCAC. En els darrers anys, les biblioteques han fet un esforç notable per crear col·leccions de cinema actualitzades i de qualitat que reforcen el fons documental de llibres, revistes i música, entre altres, de bandes sonores.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: