Dimecres, 6 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Most tanca la 12a edició amb un 30% d’espectadors més que l’any passat

El Most Festival Internacional de Cinema del Vi lliurava aquest diumenge els premis de las seva 12a edició durant una gala de cloenda presentada per Xavier Graset.

Després d’11 dies de cinema, vi, tastos i altres activitats, el Most ha tancat la seva edició al Penedès amb prop de 5.000 espectadors, un 30% més que al 2022.

Els responsables del festival creuen que la programació cinematogràfica, així com les activitats complementàries han atret molt de públic. I posen l’accent en la internacionalització creixent del certamen.

Pel que fa als premis de les seccions competitives del festival, ‘Wounded Land’, de Roman Zajac, ha rebut el premi Collita 2023. Zajac ha centrat el seu treball en el gir de les vides dels viticultors d’Ucraïna amb l’esclat de la guerra. El director ucraïnès ha pogut assistir al Most gràcies a un permís especial atorgat a última hora pel seu país i ha dedicat el premi als viticultors, enòlegs i sommeliers, víctimes de la guerra.

A banda d’aquest guardó, el Premi Vi Català ha recaigut en ‘Qui sembra, parla. Qui escolta, cull’, de Manel Cortés, un retrat de la cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre. El Premi al Millor Treball de Ficció ha estat per a ‘Las gotas de Dios’, una minisèrie creada per Quoc Dang Tran i basada en un manga sobre una família dins el món del vi. El guanyador del Premi al Millor Treball Documental ha estat ‘Coule / Presse’, de Matthieu Desbordes, una immersió sensorial en la producció del vi. El Premi al Millor Treball Promocional se l’ha endut l’espot ‘Y el sol se convirtió en vino’, una peça que reforça el posicionament de marca dels vins de Jumilla. Per últim, el Premi Sostenibilitat ha estat per ‘Crush: Message in a Bottle’, de la canadenca Maya Gallus, el seguiment d’un any en la vida d’enòlegs i viticultors artesanals.

El Brot, l’altra secció a competició del festival que recull una acurada selecció de curtmetratges d’arreu de l’estat ha premiat ‘Fin’, de Fernando Reinaldos, una tendra història sense diàleg d’una parella de dones que s’enfronten a l’Alzheimer. El jurat ha decidit atorgar mencions especials als curts ‘Pisanka’, on una conversa entre amigues es converteix en quelcom terrorífic, i ‘Dona’, sobre el procés de donació d’òvuls.

El Premi del Públic de la secció Brot ha estat pel curtmetratge ‘Paris 70’, de Dani Feixas, també al voltant de la temàtica de l’Alzheimer i els cuidadors, protagonitzat per Luisa Gavasa i Alain Hernández.

Del 22 al 26 de novembre, el festival es trasllada al Priorat amb més projeccions i activitats al voltant de la cultura del vi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: