Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un 43% de la població de Vilafranca té un carnet de la Biblioteca Torres i Bages

Aquesta setmana, l’equipament municipal ha publicat les xifres oficials del 2023, en matèria d’usos, disposició de documents i volum de socis.

Un any, on la biblioteca ha rebut 104.365 visitants, uns 382 al dia, i s’han creat 1.252 carnets nous.

En total, unes 17.200 persones, el 43% de la població vilafranquina, disposen, avui dia, del seu carnet de la Biblioteca.

Una de les dades més positives de l’any ha sigut, a més, l’augment del nombre de préstecs realitzats, que ascendeixen a 78.675, destacant els préstecs de llibres infantils, que en cinc anys han augmentat un 145%. Una xifra molt positiva, que comença a equiparar-se a les aconseguides abans de la pandèmia.

El comunicat de la biblioteca també apunta, que aquest any 2023 ha hagut un increment notable en el servei de préstec interbibliotecari, el qual ha permès demanar 11.931 documents a altres biblioteques catalanes de manera gratuïta.

Pel que fa a la programació, l’equipament municipal ha dut a terme 62 sessions de lectura, 59 activitats i 65 visites escolars. Unes dades que no fan més que demostrar l’interès que té la biblioteca Torres i Bages per la població i centres educatius de Vilafranca, tot i la manca, això sí, de personal.

Un altre servei que ofereix la biblioteca és el seu fons documental gratuït, que des del passat desembre disposa de 67.103 documents visuals, sonors i en paper. Els més demanats per la ciutadania vilafranquina aquest 2023 es poden consultar a través del web de la biblioteca Torres i Bages.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: