Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’inicia una campanya de control de distraccions en la conducció per l’ús del mòbil

La campanya busca conscienciar de la importància de no usar el mòbil ni programar el navegador mentre es condueix, ja que son una de les principals causes d’accidents.

La Policia Local de Vilafranca, entre els dies 23 i 29 d’octubre i de forma coordinada amb el Servei Català de Trànsit, durà a terme controls a diferents punts de la ciutat per detectar conductes derivades de l’ús de telèfons mòbils i navegadors durant la conducció i corregir-les.
Les distraccions durant la conducció constitueixen una de les principals causes d’accidentalitat. Les darreres xifres apunten que el 40% dels accidents són amb motiu de distraccions mentre es condueix i, concretament, l’ús inadequat del telèfon mòbil i les seves aplicacions.
És freqüent observar conductors que efectuen un ús inadequat del telèfon augmentant el risc d’accident i, per tant, es considera de vital importància el control per part de la Policia Local en la correcció d’aquesta infracció de risc.
Un dels altres elements tecnològics que es troben vinculats amb la distracció en la conducció són els dispositius GPS. Els navegadors constitueixen un ajut pel conductor però suposen, igualment, una important causa de distracció sobretot en programar-los durant la conducció.
Aquestes actuacions de la Policia Local formen part de la tercera campanya de control i vigilància en matèria de trànsit i es fa de forma coordinada amb el Servei Català de Trànsit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: