Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Seguiment massiu a la manifestació sota el lema “Defensem els nostres vots, vaga general”

Milers de persones omplen els carrers de Vilafranca per rebutjar la violència policial i demanar que s’apliquin els resultats del referèndum.

La manifestació estava convocada a les 12 del migdia però, ja abans, la plaça de la Vila estava plena de gom a gom. Efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal s’han posat al capdavant de la concentració tot acompanyant les persones, sobretot joves, que duien la pancarta principal. Una pancarta que deia “Defensem els nostres vots: Vaga General”. La lectura del manifest que s’ha elaborat durant el matí ha permès escoltar el missatge a la plaça. La manifestació es convocava per protestar contra la violència policial que es va viure durant la jornada del referèndum i per demanar que s’apliquin els resultats de la votació. Per tant, que es de clari la independència de Catalunya.
Després de la lectura del manifest hi ha hagut un llarg aplaudiment i els manifestants han cantat l’himne dels Segadors. Després, les consignes principals han estat les ja habituals “Els carrers seran sempre nostres”, “Hem votat” i “Independència”.

Una de les persones que s’ha implicat en la mobilització i en la organització de la jornada, el Martí Gabarró, es mostrava molt satisfet per la resposta de la gent en una de les manifestacions més multitudinàries que s’han vist a Vilafranca.

Els milers de persones que s’han trobat a la plaça de la Vila de Vilafranca han iniciat la marxa escudats per diversos vehicles de les ADF i nombrosos efectius a través del carrer de la Cort. La previsió era acabar la marxa a la Rambla de Sant Francesc, on hi ha estacionats els vehicles de les Agrupacions de Defensa Forestal i on s’han anat afegint també tractors dels pagesos de la comarca.
La manifestació té un abast comarcal, tot i que també s’han fet mobilitzacions a altres punts de la comarca, algunes de les quals han culminat amb la unió dels seus participants a la de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: