Dissabte, 30 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ACCO sanciona Serveis Funeraris i els consorcis Sanitari i Sociosanitari de Vilafranca

L’Autoritat Catalana de la Competència sanciona Serveis Funeraris del Penedès i els consorcis Sanitari de l’Alt Penedès i Sociosanitari de Vilafranca.

El Tribunal Català de Defensa de la Competència de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha sancionat les empreses Serveis Funeraris del Penedès, el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès entitat que gestiona l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i el Consorci Sociosanitari de Vilafranca entitat que gestiona el Centre Sociosanitari Ricard Fortuny. La sanció és per la realització de “pràctiques concertades restrictives” que vulneren la Llei de competència deslleial en l’activitat de trasllat de difunts des dels dos centres sanitaris de Vilafranca fins al municipi d’inhumació. Les multes són de 100.000 euros per a Serveis Funeraris del Penedès,  5.000 euros per al Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i 2.000 euros per al Consorci Sociosanitari de Vilafranca. En un comunicat, Serveis Funeraris del Penedès exposa que sempre ha actuat seguint un estricte compliment de la legalitat i posa de manifest el seu total desacord davant la resolució que ha emès l’Autoritat Catalana de la Competència. L’empresa es mostra totalment contrària a la imputació i recorrerà la sanció per la seva manca de fonament i base legal. L’empresa posa de manifest que no ha tingut cap tipus de participació en els fets que sanciona l’ACCO i és que Serveis Funeraris del Penedès no va estar en cap moment apuntada com a responsable en la mateixa la denúncia que va originar l’expedient de l’ACCO, ni els referits Centres Sanitaris han declarat mai que l’empresa funerària participés certament dels fets eventualment il·lícits.

Per això, i per no haver tingut en compte les explicacions facilitades per la companyia, Serveis Funeraris del Penedès recorrerà la resolució davant dels tribunals per tal que aquests puguin clarificar els fets.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: