Dijous, 28 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern de Sant Martí Sarroca demana la mediació del president del Consell Comarcal

L’alcalde de Sant Martí, Antoni Ventura, es queixa del bloqueig sistemàtic que pateix la gestió de l’ajuntament i que afecta a acords amb el Consell Comarcal.

L’alcalde de Sant Martí, Antoni Ventura, acompanyat dels regidors d’Educació, Joan Lluís Climent i de Cultura, Albert Tort, va convocar aquest dimarts als mitjans de comunicació davant de la seu del Consell Comarcal, per fer una valoració sobre la situació de bloqueig a dos projectes claus de col·laboració entre l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Ventura ha entrat una carta al registre del Consell Comarcal adreçada al president de l’ens i president comarcal del PDeCAT, Francesc Olivella, en la que es demana la seva mediació per desbloquejar dos projectes

de col·laboració entre les dues administracions com són l’Escola de Música comarcal a Sant Martí i la subvenció del FEDER per a la 2a fase de rehabilitació del Castell de Sant Martí i la 2a fase del projecte

museogràfic del Conjunt Monumental del municipi, en el marc del projecte turístic comarcal Penedès 360º. Aquest segon projecte és conjunt amb altres ajuntaments de la comarca i s’havia d’aprovar al Ple del mes de juliol. No va prosperar pels vots en contra del grup de CiU i el regidor trànsfuga, a l’oposició.

L’alcalde de Sant Martí, Antoni Ventura, es queixa del bloqueig sistemàtic i explica que per intentar resoldre la situació, abans del ple,  es va reunir amb el portaveu del grup de CiU a Sant Martí, Ramon Carbó.

Segons l’alcalde se li va oferir a Ramon Carbó l’ampliació de les comissions informatives i el diàleg, “però Carbó només accepta la seva pròpia proposta, sense entrar a negociar”.

El regidor d’Educació, Joan Lluís Climent, explica que l’escola de música ja està en marxa, amb 12 alumnes, i que impedir la renovació del conveni fa que l’ajuntament no pugui pagar la seva part corresponent del cost del servei. Per la seva banda el regidor de Cultura, Albert Tort, apunta que el projecte turístic comarcal Penedès 360º, comptava amb una aportació de més de 100.000€ per la segona fase de les obres al castell de Sant Martí, que es poden perdre.

D’altra banda l’alcalde remarca la contradicció que suposa que Ramon Carbó, com a conseller comarcal hagi votat a favor del projecte i en canvi a Sant Martí hi voti en contra, bloquejant-lo.

El bloqueig del projecte FEDER pot afectar també a la resta d’ajuntaments que hi participaven. Per tot plegat dels del govern de Sant Martí demanen al president del Consell Comarcal que faci de mediador per tal de resoldre aquest bloqueig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: