Divendres, 16 d'Abril de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els estudiants s’han manifestat en la primera de les dues jornades de vaga convocades pel SEPC

Els estudiants s’han manifestat avui en la primera de les dues jornades de vaga convocades pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans en defensa del referèndum.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha convocat els estudiants a una vaga general educativa als centres de secundària avui i demà. Les aules dels cursos superiors de l’ESO i el batxillerat als instituts de Vilafranca estaven aquest matí buides. La convocatòria de vaga del SEPC s’ha fet en defensa del referèndum de l’1 d’octubre i en contra de la “persecució política; la vulneració de drets civils fonamentals; les detencions a alts càrrecs; el desplegament policial o l’abús de la força” per part de l’Estat Espanyol durant els darrers dies.

Prop de 200 estudiants s’han trobat a quarts d’onze del matí a la plaça de la Vila de Vilafranca. Allà han llegit el manifest del SEPC on denunciaven “l’escala repressiva de l’Estat Espanyol”, que continua per impedir “el dret d’autodeterminació del poble català”.

El manifest posava l’accent en la mobilització ciutadana contra aquesta situació i el paper dels estudiants en les múltiples concentracions i manifestacions a favor del referèndum que s’estan fent arreu del territori.
Des del sindicat estaven satisfets amb el seguiment de la vaga i la participació a la manifestació.

Després de la lectura del manifest, cap a les 11 del matí, els estudiants han emprès una marxa pels carrers de la vila. A la rotonda de la carretera de Vilanova, els estudiants s’han assegut al terra i han tallat durant uns moments el trànsit.

Des del SEPC apunten que els estudiants “són al costat del poble perquè és el poble qui lidera aquest procés de ruptura” i destaquen el paper del jovent i els estudiants com a “moviment clau en la construcció d’un nou model de país i sistema educatiu propi”. El manifest parla d’un “escenari en el què serà la mobilització popular i constant la que permetrà guanyar el referèndum i la República”. El sindicat a Vilafranca donarà suport a les accions de la CUP i la resta de l’esquerra independentista fins diumenge “per facilitar el vot l’1 d’octubre”.

Efemèrides

16 d’Abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: