Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Infermeres i personal administratiu expressen el seu malestar en un nou dia de vaga indefinida

Aquest dijous, els col·lectius han fet accions reivindicatives al CAP Vilafranca Nord i al CAP Alt Penedès.

El personal d’infermeria, llevadores, auxiliars i administratius que presten servei a l’Institut Català de la Salut i també als centres concertats estan protagonitzant mobilitzacions aquests darrers dies, amb concentracions multitudinàries a Barcelona i accions reivindicatives als centres de salut. Aquests col·lectius protesten contra el tercer preacord marc de l’ICS signat el passat 22 de novembre perquè consideren que se’ls menysté i que només beneficia als metges.

Després de dues jornades de vaga, aquest dimarts i dimecres, convocades per diferents sindicats, Infermeres de Catalunya, continua amb les reivindicacions amb una vaga indefinida.

Aquest dijous al matí, a les portes del CAP Vilafranca Nord, un grup d’infermeres i personal sanitari i administratiu feia sentir la seva veu.

Anna Maria Vendrell és infermera especialista en salut comunitària i explica que no tenen res contra la resta de companys però demanen que la seva tasca sigui reconeguda d’acord amb la feina que assumeixen. No només per a elles sinó pel bon funcionament del sistema de salut.

El personal administratiu afirma que la càrrega assistencial és inassumible i també es manifesta en desacord amb el darrer conveni de l’ICS, com explica l’administrativa Lola García.

La situació d’aquests dies, amb professionals fent vaga, altera l’activitat quotidiana dels centres de salut i genera molèsties a alguns usuaris. Però moltes persones han volgut donar suport als col·lectius que protesten.

A les protestes dels i les treballadores del CAP Vilafranca Nord s’han sumat aquest dijous al migdia les del CAP Alt Penedès. Les persones concentrades han travessat vàries vegades el pas de vianants de la plaça Penedès a la Rambla Sant Francesc interrompent per uns moments el trànsit. Un conductor ha provocat una situació de perill i tensió en voler avançar quan les persones manifestants estaven creuant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: