Dimecres, 30 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Colla Jove de Vilafranca torna satisfeta del cap de setmana a Tauste

La Colla Jove de Vilafranca torna satisfeta del cap de setmana a Tauste

Aquest passat cap de setmana del 16 i 17 de setembre, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca ha dut a terme un viatge a Tauste, a Saragossa, on s’hi ha celebrat el V Encuentro Nacional “Dance de Tauste”.

Una activitat que va comptar amb la participació de Sa Colla de l’Horta de Jesús, Eivïssa; els Bordegassos de Vilanova i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca i els amfitrions, els Gigantes i els Danzantes de Tauste. Aquesta dansa té la peculiaritat que, després d’uns passos dansats previs, solen acabar amb alguna petita torre humana, de 3 o bé 4 pisos d’alçada i que poden ser de diferents tipus.
Dissabte a la tarda es va fer una cercavila on la Colla Jove de Vilafranca va descarregar-hi de sortida i simultàniament amb les altres colles, un 3 de 6. Durant el recorregut van seguir amb un 4 de 6, un pilar de 4, dos pilars de 4 simultanis, un altre pilar de 4 i, davant de l’Ajuntament on acabava la cercavila i cada colla hi feia la seva pròpia exhibició, hi van descarregar un 3 de 6 amb agulla.
Finalment, de manera conjunta amb les altres colles, va alçar encara un pilar de 4 final, que una de les castelleres històriques de la colla, la Laura Arto, va fer-lo a terços plorant d’emoció perquè marxa a viure a Saragossa i deixa els castells.
Els Bordegassos de Vilanova van fer-hi, a banda de diverses construccions de 6 i pilars de 4, castells de 7 pisos com ara el 3 i el 4 de 7.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: