Dimecres, 31 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els alumnes dels cursos de Sommelier i de Promoció Turística han rebut avui els seus diplomes

Aquest dilluns ha tingut lloc l’acte de lliurament de diplomes als participants en dos cursos organitzats per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, amb seu a l’antic edifici de l’Enològica.

Eren els cursos de Sommelier, de 740 hores; i de Promoció turística local i informació al visitants amb 710 hores, i en els quals han participat un total de 26 persones. L’acte de lliurament de diplomes ha comptat amb les intervencions de Pere Bonet, president del Consell Regulador del Cava i membre del consell empresarial de l’Escola d’Enoturisme, i de Pere Regull, Alcalde de Vilafranca, que han lliurat els diplomes als participants. També hi ha assistit el tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, i la regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius.
En la seva intervenció Pere Bonet ha destacat que l’enoturisme encara és una matèria tendra al Penedès. Cal treballar-hi i cadascú hi ha d’aportar la seva visió. Per Bonet, si un celler no fa enoturisme, no existeix. Remarcava què cal invertir econòmicament i en recursos humans i fer un bon projecte. En aquest sentit valorava els estudiants que sortien d’aquests cursos, i apostava per fer feina a llarg termini.
Per la seva banda, Pere Regull afirmava que l’èxit d’aquests cursos reafirma en la necessitat tant de l’Escola d’Enoturisme com de l’escola de negocis WINEBS, una en l’àmbit de la formació professional i l’altra en l’àmbit dels estudis superiors. L’alcalde coincidia amb Bonet en dir que en matèria d’enoturisme al Penedès encara estem a les beceroles i és a les nostres mans fer-ho bé. Estem formant gent en funció de les necessitats del territori i això és el millor que podem fer.
L’acte ha finalitzat amb la conferència de Josep Anton Donaire, professor de la Facultat de Turisme i recercador a l’INSETUR i el departament de Geografia, exdirector de l’Escola Oficial de Turisme de la Generalitat. La conferència es deia “Noves oportunitats laborals del sector enoturístic en funció de la identificació del desenvolupament turístic previst per als propers anys”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: