Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els informadors del PVI contra incendis forestals fan un bon balanç a l’equador de la campanya

El passat 16 de juny va començar la campanya 2017 del Pla de Vigilància i Informació (PVI) contra incendis forestals que es desenvolupa des de fa 21 anys i finalitzarà el proper 1 de setembre.

El PVI és un programa de suport als municipis en la prevenció d’incendis forestals impulsat per la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments i les ADF. L’Alt Penedès està dins del dispositiu del sector de Prevenció Sud del qual també formen part les comarques de l’Anoia, el Garraf i el Baix Llobregat.

L’Alt Penedès i Garraf estan dins d’una zona amb un alt risc d’incendis forestals tot i que, de moment, està sent un estiu força tranquil i des del PVI  fan un bon balanç ara que estem a l’equador de la campanya. L’enginyer de territori i coordinador del PVI del sector de prevenció sud, Jordi Costa ens explicava els principals problemes que s’hi troben des del dispositiu del sector sud. El més important fa referència a la gestió forestal.

Els grans objectius del PVI són evitar l’inici d’incendis forestals i limitar-ne el seu efecte en cas que es produeixin.

I per a assolir aquests objectius, han de prendre diverses mesures, entre elles sensibilitzar la població dels possibles riscos, detectar punts de risc que poden ser la causa d’un incendi, minimitzar els efectes dels focs amb tasques de vigilància i assistir tècnicament els ajuntaments en cas d’un incendi d’importància.

A nivell organitzatiu, el PVI s’estructura en 3 sectors de prevenció amb un total de 90 unitats d’informació i vigilància mòbil, 22 punts de vigilància fixa, i 8 centres de control per centralitzar els avisos i incidències. L’abast territorial del dispositiu és de 475.502 hectàrees forestals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: