Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les ADF fan una crida a particulars que hagin de buidar piscines per aprofitar l’aigua

El cap de setmana passat, l’ADF de Font-rubí va liderar una actuació per reomplir la bassa del bosc de La Baltana amb l’aigua de la piscina d’un veí de Guardiola.

Un veí de Guardiola que havia de buidar la seva piscina particular per una reparació va avisar les Agrupacions de Defensa Forestal perquè aprofitessin els 90.000 litres d’aigua tractada que contenia. Les ADF del Penedès i el Garraf van reunir dissabte al matí cinc camions, dos dels quals de gran capacitat, per a fer el buidatge i el posterior trasllat a la bassa, que també ha estat reparada recentment. Ramon Torrents és el president de l’ADF de Font-rubí.

La sequera i el preocupant estat dels boscos obliguen a aprofitar tota l’aigua que pugui estar disponible per preparar les infraestructures de prevenció i extinció d’incendis. Per això, des de les ADF fan una crida a particulars per replicar actuacions com aquesta que han fet a Font-rubí.

La bassa del bosc de La Baltana té una capacitat de 170.000 litres, de manera que caldrà aconseguir més aigua per acabar d’omplir-la. Ho explica el voluntari de l’ADF de Font-rubí Joan Esteve.

Per la seva part, el regidor de Medi Ambient de Font-rubí, Lluís Ortega, parla de l’exercici de conscienciació que està fent el veïnat davant la sequera.

Amb la sequera persistent i els boscos en un estat crític, la Diputació de Barcelona ha avançat aquest any el suport econòmic i tècnic a les agrupacions de defensa forestal de diverses comarques, entre les quals les de l’Alt Penedès i el Garraf, perquè l’operatiu de vigilància del Pla de prevenció i vigilància contra incendis forestals (PVI) pugui començar l’1 de maig. La col·laboració de les ADF és una part del PVI, un dispositiu que compta també amb unitats d’informació i vigilància, punts de vigilància fixa, amb torres de guaita i càmeres, i informadors, guaites, operadors de comunicacions i responsables de control.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: