Dilluns, 29 de Novembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 150 persones ha participat a la segona edició del concurs “Endevina-la!” a Vilafranca

El concurs “Endevina-la!” s’ha dut a terme durant el mes de maig en els 52 comerços de Vilafranca adherits al Voluntariat per la llengua que s’hi han volgut sumar.

Cada un d’aquests establiments ha exposat a l’aparador o a la porta un cartell amb un dels jeroglífics. El joc ha consistit a resoldre el jeroglífic, omplir una butlleta que es trobava a l’establiment posant-hi la solució de l’enigma i deixar-la a la mateixa botiga.

Des del Servei de Català estan molt satisfets per la participació dels comerços i també dels clients. Més de 150 persones hi ha participat, omplint 1.300 butlletes. En un 97% han encertat les respostes i 10 persones van completar els 52 jeroglífics repartits pels diferents barris.

Dimarts es va fer a la sala d’actes de l’Escorxador un taller de jeroglífics i altres jocs lingüístics, a càrrec de Jordi Esteban, el creador dels jeroglífics del concurs “Endevina-la!”. Llicenciat en filosofia i lletres i docent jubilat, la seva dedicació principal és la didàctica de la llengua catalana i la investigació de metodologies d’aprenentatge. És autor i coautor de diversos manuals de català. Ha publicat diverses obres de jocs lingüístics i ha col·laborat en publicacions com ara el diari La Vanguardia.

Està satisfet que els seus jocs serveixin per fer viva la llengua.

En acabar el taller, es va fer el sorteig públic per conèixer els guanyadors del concurs “Endevina-la” i el lliurament dels premis.

Un acte presidit pel regidor de promoció econòmica, Joan Manel Montfort, i en el que Jordi Esteban va fer de mà innocent.

En aquesta segona edició hi havia tres premis, cedits per l’Ajuntament de Vilafranca. Un se sortejava entre els encertants de tots els jeroglífics, un altre entre els participants menors de 14 anys i el darrer entre els participants adults.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: