Dissabte, 13 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les actes de les Jornades d’Estudis Penedesencs aporten una visió general de la cultura

Les actes de les vint-i-tresenes Jornades d’Estudis Penedesencs aporten una visió general i diversa de la cultura al Penedès.

Divendres es van presentar a la Sala Muriel Casals les actes de les vint-i-tresenes Jornades d’Estudis Penedesencs sobre «La Cultura al Penedès: Passat, present i futur». El llibre recull les recerques innovadores de diversos investigadors i erudits i s’estructura en cinc àmbits: “Llengua i literatura”, “Arts”, “Història Medieval i Moderna”, “Història Contemporània” i “Etnologia, Antropologia i Música”. En total son vint-i-dos textos que repassen de dalt a baix la història de la cultura penedesenca i el seu present i permeten inserir-la en el desenvolupament econòmic, polític i social. L’acte va anar a càrrec de la directora de la Biblioteca del Museu Víctor Balaguer Montserrat Comas i de l’historiador Ramon Arnabat, coordinador del llibre.
Comas destacava que la publicació representa un pas important perquè permet mostrar una visió general de la cultura al Penedès, amb la seva diversitat de comportament cultural.

Les actes que conté la publicació corresponen a l’any 2012. Cinc anys més tard, l’escenari ha canviat, com explica Ramon Arnabat i permet albirar el futur de la cultura penedesenca en el marc de la nova Vegueria del Penedès.

L’Institut d’Estudis Penedesencs també ha aprofitat aquest darrer cap de setmana per organitzar una taula rodona a l’Arboç amb l’objectiu de reflexionar sobre la cultura del Penedès i la seva relació amb la política i la societat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: