Dilluns, 8 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un 95% de les sol·licituds a les llars municipals han obtingut plaça en la primera opció

El 9 de juny va finalitzar el període de matriculació de les llars municipals d’infants de Vilafranca per al proper curs 2017-2018, que acolliran un total de 309 nens i nenes repartits en 20 grups.

El passat 9 de juny va finalitzar el període de matriculació de les llars municipals d’infants de Vilafranca per al proper curs 2017-2018, que acolliran un total de 309 nens i nenes repartits en 20 grups. Tal i com ha vingut passant els darrers anys, la diferència entre el nombre de famílies que van sol·licitar plaça en el moment de la preinscripció i les que definitivament han acabat matriculant ha disminuït aproximadament un 13%.

Totes les sol·licituds de plaça rebudes dins el període de preinscripció han estat ateses. A més a més, un 95% han obtingut plaça en la llar sol·licitada en primera opció. En la línia del que ha passat els darreres anys, les llars d’infants de titularitat municipal estan escolaritzant un 30% dels infants d’1-2 anys de Vilafranca i un 45% dels de 2-3 anys.

La disminució d’un 5% de la demanda a les llars municipals d’infants de Vilafranca respecte al curs passat s’ha d’atribuir a la davallada demogràfica generalitzada arreu del país.

El curs 2016-2017 el funcionament de les quatre llars municipals d’infants va tenir un cost global d’1.600.000 euros, el que representa un cost mitjà de 4.300 euros anuals per plaça. L’aportació global de les famílies al sosteniment de les llars va ser d’un 29%. La resta va anar a càrrec de la Diputació de Barcelona (18%) i l’Ajuntament de Vilafranca (54%).

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: