Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creix lleument la demanda de places en la franja 2-3 anys a les llars vilafranquines

L’anunci de gratuïtat que va fer el govern català ha motivat una major demanda en aquesta franja d’edat, que a Vilafranca ha passat d’un 40% a un 55%.

Les quatre llars municipals d’infants de Vilafranca han iniciat també aquests dies el curs 2022-2023, i ho han fet acollint 293 alumnes repartits en 18 grups. Són dos grups més que el curs passat. De fet, com explica la regidora d’Educació de l’Ajuntament Xell Montserrat, un d’ells s’adreça a la franja dels 2-3 anys, recollint un lleu augment de demanda de places en part degut a l’anunci de gratuïtat que va fer el govern català per aquest curs. A les 4 llars vilafranquines, s’ha passat en aquesta edat d’un 40% a un 55% d’infants que assisteixen a les llars.

En relació a l’anunci de gratuïtat, Montserrat ha volgut deixar clar que la Generalitat cobreix 5 hores d’escolarització, mentre que a Vilafranca se’n fan 6. I serveis complementaris com el de menjador, per exemple, tampoc hi estan inclosos.

Des de les llars el que es valora més positivament d’aquest nou curs és el fet de poder tornar a la normalitat, abandonant les mesures covid. Àfrica Secka, directora de la llar El Parquet, remarca que els dos darrers anys van ser molt complicats amb infants tant petits.

En el cas d’aquesta llar, han mantingut el mateix nombre de grups que oferien ja el curs passat, i els tenen plens. Respecte els infants de 2-3 anys comentaven que no han notat un increment de demanda, tot i que sí ha augmentat l’ús de serveis com el de menjador respecte altres cursos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: