Dissabte, 22 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Xavier Bayer s’endú el premi Emili Giralt de recerca de l’Institut d’Estudis Penedesencs

El vilafranquí va ser un dels quatre guardonats divendres en el decurs de la cinquena edició de la Festa de la Cultural de l’Institut d’Estudis Penedesencs que es va celebrar a Vilanova.

Divendres es celebrava a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova la cinquena edició de la Festa de la Cultura, amb el lliurament dels reconeixements culturals Collita 2017 que atorga l’Institut d’Estudis Penedesencs.
Entre els guardonats hi havia el vilafranquí Xavier Bayer, que va ser reconegut amb el premi Emili Giralt de recerca per la seva dedicació a l’estudi i la divulgació de la natura penedesenca, amb especial atenció a l’ornitologia i el coneixement i la difusió del Parc del Foix.
La resta de guardons van ser per Antoni Pineda, soci fundador del Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell, que va rebre el premi Teresa Basora de promoció i divulgació cultural. El premi Santiago Rusiñol de les rts, va anar a parar a l’Escola Municipal d’Art i Dissenys de Vilanova i la Geltrú; i finalment el Pau Casals a la trajectòria i compromís cultural va ser per l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell.
El president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Albert Tubau, comentava que els guardonats son una excel·lent representació del món cultural del Penedès
Els guanyadors van rebre l’escultura “Dona fulla” de l’escultor Xavier Cuenca, a més d’un diploma commemoratiu i un passaport de l’associació La Carretera del Vi.
Aquesta cinquena edició de la Festa de la Cultura va comptar amb la presència de diverses autoritats del territori de la vegueria Penedès. Per Tubau aquest suport institucional també des del territori és una mostra de la consolidació dels premis.
La festa va ser amenitzada per diferents actuacions musicals, amb els grups Contravento, Quartet Maricel i Persífae Quintet de l’Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat de Vilanova; i el grup Vinguis Gospel Project.
Aquesta edició de la Festa de la Cultura de l’IEP coincidia amb la mateixa setmana que l’Institut commemorava el seu 40è aniversari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: