Dissabte, 22 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut d’Estudis Penedesencs ha creat el Grup de Treball del Patrimoni de Vilafranca

Amb aquest grup de treball es vol oferir una eina que pugui servir per fer un plantejament més global a l’hora de preservar el patrimoni material i immaterial de la vila.

El grup de treball s’emmarca en la línia de l’IEP per salvaguardar i documentar el patrimoni històric i cultural penedesencs, i els seus objectius són l’elaboració d’un informe de l’estat de la qüestió, la formulació de propostes per salvaguardar el patrimoni vilafranquí, i esdevenir un referent en aquest camp, obert a la col·laboració amb l’Ajuntament, promotors d’obres, entitats i particulars. La presentació l’han fet al pati de l’Escorxcador, que consideren com a un bon exemple del que proposen per conservar i donar ús a edificis patrimonials. Aina Catasús és una de les membres del grup de treball.

Des de la seva transversalitat es pretén abordar el Patrimoni vilafranquí en el sentit més ampli, material i immaterial, tractant aspectes arquitectònics, arqueològics i culturals, sense deixar de banda el patrimoni moble, l’etnològic i el natural. La salvaguarda del patrimoni no cerca convertir-lo en un element aliè a la vida dels ciutadans, sinó contribuir a donar-li vitalitat i un destí, que pot ser des de esdevenir un element museïtzat a destinar-lo a usos públics o privats en funció de qui tingui la propietat, integrat en la realitat social, econòmica i cultural actual. Marçal Díaz Ros és membre també del grup de treball

El Grup de Treball del Patrimoni de Vilafranca neix de la preocupació, l’interès i la voluntat de abordar el patrimoni material i immaterial vilafranquí com una riquesa que en el passat ha desenvolupat un paper important en la vida de la vila i que en l’actualitat pot trobar una renovació d’usos i destí que permeti tornar a dotar-lo d’aquella utilitat a la vegada que es preserva pel seu valor històric, cultural o natural.

Per aquesta raó, des del Grup de Treball del Patrimoni de Vilafranca, volen col·laborar amb les administracions i els particulars, oferint assessorament, basat en el coneixement i experiència dins un ampli ventall d’àmbits, atesa la diversitat dels seus components per tal d’ajudar a servar i potenciar el patrimoni de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: