Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El llibre sobre el parlar penedesenc de l’IEP es presenta la propera setmana al Vinseum

La presentació es farà el proper 5 de novembre, en un acte a l’Auditori del Vinseum, i a banda de la part més acadèmica, hi haurà la participació dels castellers de Vilafranca entre altres activitats.

L’Institut d’Estudis Penedesencs presenta el proper 5 de novembre el llibre ‘La llengua del Penedès: del vocabulari i la toponímia al folklore i la literatura’, que recull les ponències i treballs sobre el parlar penedesenc que van centrar la 26ena edició de les Jornades d’Estudis Penedesencs celebrades l’any 2016. Ramon Marrugat, un dels coordinadors d’aquest volum, explicava a la seu de l’IEP a Vilafranca que conté bona part del material que es va presentar a les jornades i des del seu punt de vist ha de ser un punt de partida per a estudis posteriors i continuar investigant sobre aquest tema.

L’altra dels coordinadors del volum que es presentarà el dia 5, Joan Solé, comentava que estaven satisfets amb la publicació. Ja quan es van fer les jornades, l’any 2016, van comprovar que hi havia molta participació i interès per el tema, i ara ha quallat tot aquell esforç en la publicació d’aquest llibre.

L’acte contarà amb la presència de Montserrat Nadal, Cap del Servei del Foment de l’Ús del Català, i Pere Navarro del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Vigili que el presentarà.

Navarro a més ha fet el pròleg del llibre i considera que els treballs que s’hi recullen són una aportació valuosa, en especial perquè fins aquell moment els estudis sobre la llengua catalana al Penedès eren inexistents.

Des de l’Institut d’Estudis Penedesencs consideren també que la qualitat dels treballs i el reconeixement que mereixen els seus autors i les seves autores el converteixen en un llibre de referència i de consulta, així com una base sobre la qual desenvolupar futurs i nous estudis sobre la llengua catalana al Penedès.

La presentació del dimarts dia 5 de novembre s’ha volgut estructurar no només com un acte acadèmic, i per tant al llarg de l’acte es comptarà també amb la participació dels Castellers de Vilafranca, i d’August Garcia i Miqui Giménez que interpretaran algunes peces musicals relacionades amb el folklore i el vocabulari penedesenc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: