Dimarts, 19 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els treballadors de Codorniu es concentraran l’1 de maig a Barcelona per protestar contra l’ERO

Les concentracions es faran a Barcelona i Lleida, i el dimarts 2 de maig es farà la primera trobada entre sindicats i empresa per iniciar les negociacions sobre l’ERO.

Després que dimarts l’empresa anunciés als sindicats la seva intenció de fer un Expedient de Regulació d’Ocupació que podria acabar afectant un centenar de treballadors, des de CCOO que és el sindicat majoritari s’han començat a organitzar.
Antonio Cruces, Secretari General de la secció sindical de CCOO, president del comitè d’empresa de Sant Sadurní i portaveu de la Comissió Negociadora, ha explicat a la nostra redacció que tot i que preveien que la situació a l’empresa no era del tot bona, no s’esperaven ni el forma ni la dimensió de la decisió. Dimarts se’ls va notificar l’ERO, i dimarts vinent dia 2 de maig es farà la primera reunió entre la comissió dels sindicats i l’empresa.
El que ja han fet des dels sindicats però, es convocar el treballadors aquest 1 de maig a Barcelona i Lleida per concentrar-se i mostrar el seu rebuig a aquesta proposta de la direcció. La concentració és a les 10 del matí, i a Barcelona es farà a la Ronda de Sant Pere, entre Urquinaona i Plaça Catalunya.
Cruces comenta que de moment no tenen gaire informació de quines són les intencions de la direcció, a banda de l’anunci de deixar la producció de la marca blanca, que afecta un 20% de la producció de cava i molt directament el centre de Sant Sadurní.
El primer pas per part dels sindicats serà estudiar si l’ERO té raó de ser o no amb la documentació que els facilitin dimarts. Des de CCOO expliquen què l’empresa ha manifestat la voluntat d’actuar de manera socialment responsable, i que per tant esperen que en cas que s’hagin d’emprendre accions es faci de la manera menys traumàtica possible.
De fet, a partir de dimarts dia 2 la legislació marca un màxim de 30 dies per arribar a un acord, que Cruces explica que voldrien que s’assolís el més aviat possible.
Des de CCOO han volgut també agrair els suports que han rebut aquests dies tant des de sindicats, dels mateix sector, de la població de Sant Sadurní i de la majoria de formacions polítiques així com l’alcaldessa Maria Rosell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: