Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC de Sant Sadurní demana explicació a l’alcaldessa per presumptes irregularitats laborals

Un comunicat del PSC apunta que, en dos anys d’alcaldia, Maria Rosell ha rebut dos “cartes-denuncia” per part de treballadors de l’Ajuntament denunciant l’incompliment de les normes laborals.

El passat 16 de març, els treballadors que gestionen l’àrea de Recursos Humans van registrar un escrit dirigit als grups municipals i a l’alcaldessa on posen de manifest el menysteniment que estan rebent per part de l’actual equip de govern. També denuncien que no els deixen aplicar ni les normes més bàsiques de gestió dels recursos humans, posant de manifest el tracte diferencial que aplica l’actual equip de govern a alguns treballadors de la casa.

Fa dos anys, Maria Rosell ja va rebre una carta firmada per treballadors on manifestaven que patien directament greuges i diferències de tracte i favoritismes entre treballadors.

Les diferents seccions sindicals de l’Ajuntament demanen en l’escrit registrat el passat dia 16 de març que es redacti un document de mesures de control, llicències i permisos “que sigui igual per a tothom”.

Entre d’altres el PSC denuncia la resolució d’un expedient en el que es declaraven provades la comissió de tres infraccions greus, i es proposava una sanció de set mesos de suspensió de sou i feina a un treballador. L’alcaldessa va contractar, sense seguir els procediments ordinaris, un informe a un despatx privat per desautoritzar la feina de més d’un any de la Diputació de Barcelona i evitar aplicar la sanció.

El secretari de l’Ajuntament va fer un informe contundent on deixava constància de la seva disconformitat amb aquesta actuació de l’Alcaldessa. Un Ple celebrat el febrer de 2015, va aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals, a excepció de CIU, una moció presentada pel Grup Municipal Socialista, on s’instava a la revisió d’ofici del decret de resolució de l’expedient que acordava el seu arxivament.  Dos anys després, l’alcaldessa no ha complert amb el procediment legal establert en casos de revisió d’ofici.

Els socialistes apunten que és altament significativa la marxa d’un secretari que feia més de 25 anys que era a la casa i que el seu substitut no hagi durat ni mig any. Per intervenció també han passat dues persones en aquest període de govern.

Davant d’aquesta situació que afecta de forma directa als treballadors de l’Ajuntament, el Grup Municipal Socialista ha sol·licitat que es creï de forma urgent una Comissió de Treball, formada per un representant de tots els grups municipals, amb la funció d’acordar les bases de contractació d’una auditoria laboral externa que faci una anàlisi profunda del que està succeint en el departament de Recursos Humans, i que aclareixi entre altres qüestions quines directrius laborals estan aplicant els responsables polítics dels diferents departaments amb els seus treballadors, si s’estan produint presumptes irregularitats en la gestió del personal, i si aquestes presumptes irregularitats són consentides i avalades per l’alcaldessa, com denuncien alguns treballadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: