Dimecres, 22 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Josep Selga remarca la necessitat que tenen les ciutats de disposar d’un bon parc d’arbres

El biòleg i consultor en arboricultura, Josep Selga, és un dels experts en jardineria urbana de més prestigi a l’estat i aquest dimarts va oferir una conferència a l’auditori del Vinseum.

La xerrada es convocava amb el provocador títol de “L’arbre urbà un destorb o un valor?”.

L’acte es va iniciar amb unes paraules del regidor d’Urbanisme i Medi ambient, Josep Maria Martí, que va assenyalar que des de l’ajuntament són conscients de les problemàtiques que genera l’arbrat. Va destacar que Vilafranca disposa de 14.000 arbres, 7 mil als carrers i 7 mil als parcs. D’altra banda el regidor va avançar que en aquests moments s’està elaborant el catàleg de bens arquitectònics, històrics i ambientals, en els que s’inclouen els arbres i el paisatge, amb elements com el Pi de la Serreta o els arbres del Camí de Melió que es protegiran.

Tot seguit va donar pas al conferenciant, Josep Selga, que es va anar acompanyant de diferents imatges projectades.

Per començar el biòleg va mostrar la pregunta que volia respondre al llarg de la conferència. Quin és el paper del verd urbà?”.

Abans de la conferència Selga va passar pels estudis de Penedès TV per participar en el programa l’Entrevista, en el transcurs de la qual també va donar resposta a aquesta qüestió, assenyalant que els arbres juguen un paper molt necessari.

Selga també va voler negar que la presència dels arbres a les ciutats sigui un fet de societat rica i benestant, sinó tot el contrari. És sobre tot un fet essencial de la humanitat.

El conferenciant també va assenyalar que els espais verds no han de ser un element compensatori del color gris de les infraestructures, i que a l’hora de planificar urbanísticament les ciutats no s’ha de veure a l’arbre com un element més del mobiliari urbà, sinó que es tracta d’un element viu que aprota molts beneficis.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: