Dijous, 1 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La consellera Bassa presenta a Vilafranca la Guia contra el maltractament a les persones grans

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha estat a Vilafranca per presidir la presentació de la Guia territorial de l’Alt Penedès contra els maltractaments a la gent gran

En la presentació, la consellera estava acompanyada pel  director corporatiu de l’Àrea Social de la Fundació Bancaria “la Caixa”, Marc Simón; el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella; l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la diputada de l’Àrea de Benestar de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos.

Aquesta guia s’emmarca dins del Protocol marc per a un abordatge coordinat de les situacions de maltractaments a les persones grans que impulsa el Departament per combatre aquesta xacra social a Catalunya.

Segons comentava la consellera, s’ha detectat que entre les persones grans 1 de cada 10 és maltractat i ho denuncia. A partir d’aquestes dades extretes de l’enquesta de seguretat de la Policia es pot fer una xifra aproximada de la gent gran que pateix algun tipus de maltractament a l’actualitat a Catalunya.

 

En l’elaboració de la Guia hi ha col·laborat el Consell Comarcal, l’Obra Social “la Caixa”, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Direcció General de Famílies, així com l’Ajuntament de Vilafranca i la Diputació de Barcelona.

I precisament, des del Consell Comarcal destacaven el fet de que aquesta guia sigui el primer protocol a nivell territorial.

 

Abans de l’estiu es presentaran dos nous models territorials d’intervenció pel bon tracte de les persones grans al Maresme i l’Anoia. Cal dir també que des del Pla Integral de Prevenció i Acompanyament a la Gent Gran estan realitzant un mapeig de tota la intervenció que es realitza al territori contra aquesta xacra social, fet que permetrà establir un pla més acurat i potenciar l’actual Protocol marc contra el maltractament a les persones grans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: