Dissabte, 1 d'Octubre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca i Sant Pere de Ribes continuen implicats en l’agermanament amb Puerto Cabezas

S’ha presentat els projectes que hi ha en curs.

El Servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca, conjuntament amb l’ajuntament de Sant Pere de Ribes i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, està treballant en un conjunt d’accions relacionades amb l’Agermanament amb Puerto Cabezas. Aquestes accions s’orienten, per una banda a potenciar el paper dels ajuntaments agermanats en la continuïtat de projectes de cooperació en marxa i també en aquells que s’estan preparant. Per altra part, amb el suport de la Diputació de Barcelona es desenvoluparan accions per fer més visible l’agermanament al nostre entorn. Per tal de presentar l’actualitat de l’Agermanament, aquest dijous es presentava el tríptic informatiu recentment editat  i va fer una xerrada sobre “L’Agermanament amb Puerto Cabezas, 3 dècades de cooperació”

A la xerrada hi participaven Xavier Ruiz, responsable del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament a Nicaragua, la regidora de Cooperació de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, Noelia López, la regidora de Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, i el membre de l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas, Ramon Carbonell.

Xavier Ruiz, viu 10 mesos a l’any a Nicaragua i els mesos de gener i febrer ve a Catalunya per explicar a tots els ajuntament que financen projectes de cooperació quina és la seva evolució. Del de Puerto Cabezas en destaca la col·laboració institucional i de la societat civil.

Des de l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas es destaca que l’agermanament ha mantingut una continuïtat al llarg de tots aquests anys.

Les dues regidores van exposar quins són els projectes actuals. Des de l’any 2015 es desenvolupa el projecte Wawabar per proveir aigua potable a més de 300 habitatges mitjançant sistemes de captació d’aigua de pluja.

També s’ha posat en marxa el projecte de creació d’una Acadèmia de la Llengua Indígena Miskitu i el 2017  es posarà en marxa un projecte per la gestió integral dels residus urbans.

Montse Arroyo, avança també que a l’abril una delegació dels dos ajuntaments visitarà Puerto Cabezas.

Per la seva banda la regidora de Sant Pere de Ribes destaca que en els 30 anys d’agermanament sempre hi ha hagut un contacte.

Vilafranca i Sant Pere de Ribes van iniciar activitats de cooperació amb Puerto Cabezas a finals dels anys 80 del segle passat. Aquest procés va portar a la formalització de l’agermanament l’any 1987.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: