Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un estudi conclou que els preus de l’habitatge a Vilafranca han pujat un 2’55% l’any 2016

Segons l’Índex Precioviviendas, els preus han pujat al voltant d’un 4% a tot l’estat l’any 2016.

A Vilafranca, aquest increment del preu de l’habitatge se situa en un 2’55%, el que suposa una pujada del valor del parc immobiliari del municipi de 55 milions d’euros. Les dades s’extreuen de l’ ‘Informe de preus de totes les vivendes al municipi de Vilafranca del Penedès’, elaborat per la plataforma Precioviviendas.com. L’estudi ha valorat aquest passat mes de desembre els 14.324 habitatge que integren el parc immobiliari de la ciutat i en situa el valor de mercat en 2.213 milions d’euros.

Per zones, l’informe apunta que el districte 3, que inclou Sant Julià, part de Les Clotes i part del Centre, és on s’hauria experimentat una major pujada dels preus, amb un 7’24% d’increment respecte el 2015. Per contra, el districte 4, amb La Girada, Molí d’en Rovira, Poble Nou i també part del Centre, recull el menor increment, un 1’24%.

Per carrers, la pujada de preu més destacada s’hauria produït al carrer Montblanc, al Poble Nou, amb 194 habitatges valorats en prop de 27 milions d’euros segons preu de mercat, un 9% més. En aquest carrer, el preu mitjà per metre quadrat és d’uns 1.370 €. Els següents serien Ramon Freixas i carrer de Moja, al mateix barri.

D’altra banda, l’informe apunta que la baixada de preu més pronunciada hauria tingut lloc al carrer Bisbe Morgades, també al Poble Nou. El preu mitjà hauria disminuït un 8% situant-se en 1.391 euros per metre quadrat. Amb un parc de 132 unitats, aquesta via té un valor total, segons preu de mercat, de 18 milions d’euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: