Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP demana la supressió de les modificacions de l’Ordenança de Civisme

En un comunicat la CUP recorda que aquest mes de febrer, el ple municipal de l’Ajuntament de Vilafranca aprovarà definitivament les modificacions a l’ordenança de civisme i convivència.

El passat ple de novembre s’aprovava, de manera inicial, aquesta proposta de modificacions a l’ordenança, per això la Candidatura d’Unitat Popular va presentar-hi al·legacions amb la voluntat que es tinguin en consideració de cara a l’aprovació definitiva.

Des de la CUP consideren que l’augment de les sancions, com a únic plantejament per solucionar preocupacions de la ciutadania, és una mostra de la poca capacitat per abordar i afrontar les problemàtiques reals d’un govern. La formació d’esquerres pensa que la convivència l’ha de definir la ciutadania. Si no és així, la convivència, el civisme i l’ordenança poden ser utilitzats en benefici d’un model de Vilafranca conservador, repressiu i insolidari. Hi han presentat al·legacions, doncs, perquè entenen que aquestes modificacions només serveixen per fer veure que s’està fent alguna cosa quan no s’està fent absolutament res per aportar solucions reals als problemes amb què es troben els ciutadans.

Pensen, a més, que aquestes noves modificacions responen a una aplicació arbitrària, que genera inseguretat jurídica i indefensió a la ciutadania. És per això que demanen, per la manca de sentit real i jurídic d’aquestes modificacions, la seva supressió.

Finalment, apunten que el compromís polític de l’Ajuntament hauria de ser  garantir els drets bàsics a la ciutadania, així com els drets polítics, que amb aquestes modificacions queden vulnerats perquè, entre d’altres, es limita l’ús de l’espai públic. Així doncs, la CUP ja anticipa que votarà en contra de l’ordenança en cas que no s’estimin les seves al·legacions, perquè no ataca les causes de les problemàtiques que planteja, sinó que endureix el control social cap a la població a través de sancions.

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: